-->

"Bak bu resimde çok güzel çıkmışsın" Uygulaması

- Eylül 14, 2017

Selamünaleyküm. Bugün size “kanka instaya hangisi atayım” mesajını attırmayacak bir uygulama tanıtacağım. Uygulamanın adı “Lisa” ve Türk yapımı. Türk yapımı olması önemli. Genelde bir şey yapmıyoruz çünkü.

Geçen yıl çalışmalara başlayan Tarık Demir ve Orkan Yılmaz adında iki Türk 9 ayda uygulamayı geliştirmiş. Kısa süre öncede yapay zekâ hakkında çalışmalar yapan N. Kemal Üre bu gruba dâhil olmuş.

Uygulamanın işlevine gelecek olursak içindeki algoritma sayesinde ona gösterdiğiniz fotoğraflar içerisinden en güzelini başka bir deyişle en çok like alacak fotoğrafı size söylüyor. Bunu yaparken fotoğrafların her türlü detayına iniyor.



Pazarda bu işi yapan başka uygulamalar elbette var ancak Lisa onların arasından sıyrılıyor. Lisa 7 ay içinde 40 binden fazla instagram paylaşımını belirlemiş ve 100 binden fazla fotoğraf analiz etmiş. Kullanıma sunulan 140 ülkeden Lisa’yı en çok kullanan ülkeler ise Güney Amerika ülkeleri, İspanya, ABD ve Fransa. Yurt dışında çok fazla ilgi duyulmasına rağmen Türkiye’de ilgi duyulmuyor. Galiba en doğru kararı kankalarımızın vereceğini düşünüyoruz.

Uygulama şuan sadece İOS platformunda mevcut ve ücretsiz. Android’e yakında geleceğini söylüyorlar. Bekliyoruz.


Eğer “aa ben bunu kullanırım bak” diyorsanız İOS cihazlarınıza yüklemek için buraya tıklayınız.

1 yorum:

avatar

harika bir yazı hemen indireceğim :)
sevgiler


EmoticonEmoticon

 

Hmm Arama

-->