-->

Google'da Arama Yapma Sanatı

- Eylül 17, 2017

Selamünaleyküm. Bugün size acayip işinize yarayacak bir şey anlatacağım. Kullanırsanız işinize yarar tabi.

Arama motorları bizim internette aradığımız şeyi çok daha kolay bulmamızı sağlayan bir servistir. En popüler olanı ve bizim de kullandığımız Google. Sadece Google mı var? Hayır tabiki. Yandex var bing var ama Google daha popüler.

Ne kadar bu arama motorları bize kolaylık sağlasa da bazen istediğimiz şeyi bize getirmez. İstediğimizle alakasız şeyleri önümüze gösterir. Hatta bazen bunu mu demek istediniz diye bilmiş bilmiş konuşur. İşte tüm bunlardan kaçınmak için ve istediğimiz şeyi elde etmek için bazı yöntemler var. Bu yöntemleri size anlatacağım.

1) -
Arama yaparken karşınıza çıkmasını istemediğiniz kelimeler için “-“ işaretini kullanabiliriz. Örneğin:
M. Talha Ağaoğlu –Ali
Bu şekilde ismimi Google’da arattığımda Ali Ağaoğlu haberleri ile karşılaşmaktan kurtulacağım.

2) Define
Bu yöntem ile istediğimiz kelimenin tam olarak karşımıza çıkmasını sağlayabiliriz. En basitinden örnek verecek olursak. “at” kelimesini arattığımızda bize üstat, berbat gibi kelimelerin olduğu sonuçları gösterebilir. Ancak “define:at” diye aratırsak sadece içinde at geçen sonuçları bize gösterecektir.

3) Site
Arama sonuçlarımızı sadece bir site üzerinden yoğunlaştırmak istiyorsak bu yöntemi kullanabiliriz. Örneğin “site:agaoglutalha.blogspot.com Xiaomi” diye aratırsak bu blogdaki Xiaomi haberlerini bize gösterecektir.


4) OR
Bunu yazdığımız kelimelerden herhangi birisini içeren sonuçları göstermek için kullanıyoruz. Örneğin “Fenerbahçe OR futbol”


Bunların haricinde eğlenceli arama yöntemleri de var. Mesela?
5)  Google’a "atari breakout" yazmamız halinde karşımıza atari oyunu çıkıyor.


6)   Google’a "super mario bros" yazarsak coin biriktirebileceğimiz bir blok çıkıyor.


7) Google’a "spinner" yazarsak karşımıza çarkıfelek çıkıyor ama Mehmet Ali Erbil yok merak etmeyin ehehhe


8)  Google’a "Google Pacman" yazmanız halinde Pacman oynayabilirsiniz! Yaayyy


9) Google’a "Solitaire" yazarsanız kart oyunu oynayabilirsiniz


10)  Google’a "tic-tac-toe" yazarsanız XOX oynayabilirsiniz. Bizde XOX iken onlardan neden tic tac toe anlamıyorum. Yazması bile uğraştırıyor.


Aslında gördüğünü gibi Google sadece basit bir arama motoru değilmiş. Eğer istersek oyun da oynayabiliyoruz iyi bir araştırma da yapabiliyoruz. Umarım bu bilgiler işinize yarar.




EmoticonEmoticon

 

Hmm Arama

-->