-->

Youtube Kanal Önerileri

- Mayıs 14, 2018



Selamunaleyküm arkadaşlar. Biliyorsunuz insanalar dönem dönem yeni iletişim araçlarına, yeni bilgi saklama ve aktarma yöntemleri kullanıyor. Bu başlarda resim sonra konuşma sonra yazı şekilde ilerleyerek bu dönemlerde televizyon ardından ise youtube dediğimiz herkesin kendi videolarını yükleyebildiği ve herkesin tam olarak istediği bilgiye ulaşmasını sağlayan noktaya geldi.


Tabi herkes bu siteye istediği bilgiyi aktarabildiği için önümüzde çok fazla seçenek oluştu. bu seçenekler arasında bizim istediklerimiz de var istemediklerimiz de. böyle bir durum oluşunca da istediğimiz bilgiye ulaşmak epeyce zorlaşıyor. Ben size bu bilgi yoğunluğundan kendi bulabildiğim ve size de önerdiğim kanalları aşağıda paylaşacağım. Umarım sizin de işinizde yarar.



1.       Barış Özcan
Her Pazar sanat bilim ve teknoloji hakkında video yükleyen türk youtube’unun en iyi kanallarından biri, hatta direkt en iyi kanalı da diyebiliriz. Barış abimiz kendisini şu şekilde tanıtmış:
Sanat, tasarım ve teknoloji konularına "hikaye anlatıcılığı" (storytelling) perspektifinden bakış.


2.       Base 42
Bu kanal bu sene kuruldu ancak ekranda gördüğümüz Berk, Buğra ve Boğaç üçlüsünü daha önce çok fazla gördük. Twitch yayınlarından, twitter mizahına hatta müzik marketlerinde bile gördük. Bu sefer üçünü bir youtube’da görüyoruz. Mutlu muyuz? Evet. Kanalın teması oyun olsa bile oyunla alakası olmayanlar bile esprilere gayet gülebilir ve eğlenebilir. Eğlenme konusunda garanti veriyorum.



3.       Businnes Insider
Bu kanalı çok yakın zamanlarda keşfettim. 3-4 dakikalık teknoloji ile ilgili ufak belgeseller yayınlıyorlar. Hem İngilizce geliştirmek hem de ilginiz varsa bu açlığınızı doyurmak için izleyebilirsiniz.


4.       CHM Tech
Bu kanal da üsttekiyle aynı konseptte yine İngilizce



5.       Colinfurze
Kendisi filmlerde gördüğümüz süper kahraman alet edevatlarını ve çok daha fazlasını (roket motorlu bisiklet vb) yapan izlerken acayip eğleneceğiniz bir mühendislik kanalı. Abi İngiliz olduğundan İngiliz aksanını da öğrenmiş olursunuz.



6.       Doğan Kabak
Türkiye’deki en başarılı araba inceleme kanallarından birisi. Arabalarla ilgim olmadığı halde yeni video yüklediğinde çocuk gibi seviniyorum. Muhabbeti güzel ondan herhalde.



7.       Ekin Kollama
Kendisini Webtekno’dan tanıyoruz. TAA konseptini yapan kişi. Şuan yaptığı şey telefon parçalamak değil ama o halindeki videolarından daha eğlenceli ve bilgi dolu videolar çekiyor. Yine Doğan abi gibi onunda muhabbeti güzel sırf bunun için videoları izlenir.



8.       Filme Gitmeden Önce
Vizyondaki filmler hakkında tatlı spoilerlar veren, güldüren bir kanal. Bizim fark etmediğimiz ince göndermeleri de bize söylediği için filmden tam anlamıyla zevk alıyoruz.



9.       Great Big Story
Businnes Insider gibi mini belgeseller yapan ancak bu belgeselleri sadece teknoloji ile sınırlamayan bir kanal. İlginizi çeken bütün konular hakkında içerik bulabilirsiniz. Evet bu da İngilizce.



10.   Hakkı Alkan
Kendisinin teknoloji haber sitesini ne kadar sevmeyip takip etmesem de bu kişisel kanalını izlemekten zevk alıyorum. Özellikle yurt dışı vlogları güzel oluyor.



11.   iPhonedo
Kendisi aslında Türk olan ama yurt dışında yaşayan bir abimiz. Global teknoloji kanallarıyla yarışıyor ve bence çoğundan çok çok daha iyi işler ortaya çıkarıyor. Her videosunu zevkle izliyorum. Bu kanalı İngilizce fakat Türkçeolanı da var.




12.   JerryRigEverything
Jerry abimiz Hitman’e benzeyen bir abimiz. Yaptığı iş yeni çıkan özellikle amiral gemisi telefonlara (arada sırada başka şeylerde yapıyor ama yoğunluk telefonlarda) sağlamlık testi yapmak ve onları tamir etmek. Eğer tamir işlerine merakınız varsa izlemesi çok zevkli.  




13.   Kad
Kadir abinin teknolojik ürünleri inceleme kanalı. Genellikle Xiaomi ürünlerini inceliyor ve bunu gerçekten iyi yapıyor. hakkı yenilen bir kanal.



14.   Kamusal Mizah
Türkiye Youtube’unun en iyi mizah kanalı desem fazla abartmış olmam.



15.   Kurcala
Türkiye Youtube’unun en iyi olmasa da ikinci en iyi mizah kanalı desem fazla abartmış olmam.



16.   Marques Browlee (MKBHD)
Dünyanın en iyi teknolojik içerik üreten Youtube kanalı. Bu kadarda net söylüyorum. Her videosunu izlerim. İngilizce.




17.   MINTIKA
Mizahi belgeseller üretiyorlar. Çok sık video gelmiyor fakat baya güldürüyor.



18.   MrMobile [Michael Fisher]
MKBHD’den sonra bir de bunun fikrine bakayım dediğim teknoloji youtuber’ı abi. İngilizce.




19.   N'olmuş Devrem?
Gündem yorumlayan kendilerini de yakından tanıdığım güzel abiler. Güzel ironiler bulabilirsiniz.



20.   Peter McKinnon
Fotoğraf çekmek üzerine videolar çeken bazen de vlog çeken bir abimiz. Yanlış hatırlamıyorsam Kanadalıydı. Eğlencelidir. Fotoğraf çekmeye ilginiz varsa mutlaka ziyaret etmelisiniz.



EmoticonEmoticon

 

Hmm Arama

-->